Blog

Yapay Zeka: 2019’da Akıllara Durgunluk Veren Gelecek Tahminleri

120
Haberler

Yapay Zeka: 2019’da Akıllara Durgunluk Veren Gelecek Tahminleri

Önümüzdeki 10 dakika içinde, muhtemelen şaşırmış, eğlenmiş, korkmuş, yada düşünceler içinde  kaybolmuş olacaksınız. Belki de bu yeni bir dönemin başlangıcı olduğu için ve kendimizi daha neşeli hissedeceğimiz için eğlenceli bölüme odaklanmak daha doğru olabilir. İşte yakın gelecekte teknoloji hızlanması sonucunda bizi bekleyen 8  parmak ısırtan sonuc;

”Yapay Zeka(YZ)”  tanımı gereği, dijital bir bilgisayarın veya bilgisayar kontrollü bir robotun, genellikle akıllı varlıklarla ilgili görevleri yapmak için yapay olarak oluşturulmuş bir yeteneğidir. Yapay Zeka insan beyninin tam bir simülasyonunu gerçekleştirebilir ve hatta onu aşabilir.

 

Kendi kendine öğreten ve bilinçli bir süper zeka yaratmak bazı araştırmacılar için nihai hedef olabilir, ancak bu tüm gerçek değil. Yapay Zekanın kapsamı, Sanal Ajanlar, Doğal Dil İşleme, Makina Öğrenme Platformları ve diğerleri gibi teknolojiler de dahil olmak üzere çok daha geniştir.

2018’de, çevremizdeki Yapay Zeka teknolojilerini zaten görebiliyoruz – dijital asistanlar (Siri ve Alexa), kendi kendini süren otomobillerin gelişimi, yüz tanıma, Uber ve Lyft ile sürüş paylaşımı ve çok daha fazlası hayatımıza girmiş olan Yapay Zeka  uygulamalarına örnek olarak gösterilebilirler. Yapay Zeka teknolojilerinde 1950’lerden bu yana pek çok sayıda gelişme oldu ve  daha fazlası beklenmektedir. Yapay Zeka ya tüm hayallerimizi gerçekleştirebilir ya da  toplumu ve bildiğimiz dünyayı yok edebilir.

BÖLÜM 1. BİLGİSAYARLAR, İNSAN IRKI TARAFINDAN BİLİNEN TÜM PROBLEMLERİ ÇÖZECEKTİR.

Çok yakın zamanda bizden daha akıllı sistemler ve robotlar yaratacağız. En bilinen fütüristlerden Ray Kurzweil’e göre, bilgisayarlar 2045 yılına kadar insanlarla aynı zeka seviyesine sahip olacak . Bu evrim noktasına bazı bilim adamları tarafından görülmemişlik  deniliyor .

Büyük verileri kullanarak, bilgisayar programları (veya yapay zeka), büyük miktarda bilgiyi analiz etme, eğilimleri belirleme ve bu bilgiyi açlık, hastalıklar, iklim değişikliği, aşırı nüfus, vb. gibi dünyanın en büyük sorunlarına çözüm yeteneğine sahip olacaktır.


 

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir