Blog

2015 “Dünya Living Lab Günleri” sona erdi

103
Haberler

2015 “Dünya Living Lab Günleri” sona erdi

Ülkemizde ilk Living Lab’i kurarak bir ilke imza atan Başakşehir Belediyesi bu yıl 25-28 Ağustos 2015 tarihlerinde “Dünya Living Lab Günleri”ne ev sahipliği yaptı.

Türkiye’nin ilk ENoLL (European Network of Living Labs) üyesi olan Başakşehir Belediyesi daha önce Paris (2010), Barcelona (2011), Helsinki (2012), Manchester(2013) ve Amsterdam (2014) şehirlerinde gerçekleştirilen ve 4 gün boyunca çeşitli etkinliklerle devam eden Open LivingLab Days teknoloji zirvesinde, dünyanın dört bir yanından gelen Living Lab temsilcilerini ağırladı.

Bahçeşehir Üniversitesi’nde workshoplarla başlayan etkinliğin son günü kapanış konuşma ve sunumlarıyla sona erdi. Teknolojiyi vatandaşla buluşturuyoruz diyerek konuşmasına başlayan Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal; “Akıllı ve inovatif şehircilik anlayışının ilk ve en etkin ayağının Living Lab’ler. Bugün bu merkezimiz sayesinde dünyanın dört bir yanından alanında önemli başarılar kaydetmiş saygıdeğer insanlarla tanışma ve bilgi alışverişinde bulunma fırsatı edindik. Globalleşme ve projelerimizde perspektifimizi genişletme aşamasında bugün burada üretilen fikirlerin faydası büyük olacaktır” diyerek herkese katkılarında dolayı teşekkür etti.

“Akıllı şehirler için projeler üretiyoruz”

Uysal, Başakşehir Belediyesi olarak, dünyada 380 kadar olan bu laboratuvarların Türkiye’deki ilk ayağını hayata geçirdiklerini ifade ederek, “İçerisinde bulunduğumuz bu laboratuvarda şehir yönetimi odaklı teknolojik projeler başta olmak üzere her türlü İnovasyon projesini hayata geçiriyoruz. Akıllı şehirler için önemli projelerimiz var. Burada esas olan teknolojiyi ulaşılabilir hale getirmekti ve biz de bunu başardık. Teknolojiyi projelendirip, geliştirip ve üretip vatandaş ile buluşturduk” diye konuştu.

4 günlük teknoloji zirvesinde yapılan çalışmalardan bahsederek konuşmasına devam eden Mevlüt Uysal, “Teknoloji ve inovasyon zirvesinde gün boyu; interaktif oturumlar, çalıştaylar, canlı tartışma panelleri, kültürel ve teknik gezi etkinlikleri gerçekleştirdik. Girişimcilik, akıllı şehircilik ve akıllı yaşam konseptleri üzerine dünya çapında Living Lab’ler tarafından geliştirilmiş modeller, teoriler ve teknolojilerin paylaşıldığı etkinliklerde katılımcılar, konusunda söz sahibi kişilerin ve dünyanın öncü şehirlerinin de deneyimlerini edinme fırsatı buldu. Ayrıca dünya genelindeki Living Lab’lerin geliştirmiş olduğu aynı zamanda Başakşehir Living Lab de geliştirilen önemli teknolojik ürünler ve hizmetler de mini bir fuarla katılımcılarımızla paylaşmış olduk” dedi.

“Dijital vatandaşlık kavramı akıllı şehirlere olan ihtiyacı ortaya çıkardı”

Smart City EXPO Ortadoğu ve Asya Pasifik Başkanı Alberto Martin Torres ise yaptığı sunumunda bilgi çağı ve öneminden bahsederek geleceğin bugünde olduğunu ve Akıllı şehirlerin geleceği bu güne taşıdığını belirtti. Torres şöyle devam etti, “Yeni dünyaya uyum sağlarken vatandaşlar nasıl dijitalleşiyorsa aynı şekilde şehirlerin de bu doğrultuda yenilenmesi ve düzenlenmesi gerekiyor. Teknoloji sınırları olmayan bir çizgiye sahip ve teknoloji şirketlerine bırakılamayacak kadar da önemli bir kavram. Çünkü artık vatandaşlar teknoloji üzerinde kontrol kazandılar ve sınırlarını zorlayarak yaşam alanlarını genişlettiler. Bu da geleceği bugünden yaşatacak akıllı şehirlere duyulan ihtiyacı ortaya çıkardı. Living Lab’ler bu şehirleri projelendirmede ve hayata geçirmede büyük öneme sahip” diyerek sunumuna son verdi.

Araştırma günleri, konferanslar, çalıştay ve ziyaretler, workshop ve ilişki geliştirme etkinlikleriyle dopdolu geçen Open LivingLab Days konfearans sonundaki toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Çalıştay ve  workshopların içerikleriyle ilgili detaylı bilgiye  http://www.openlivinglabs.euadresinden ulaşabilirsiniz.


Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir