Blog

“Altın Karınca” Birincilik Ödülü ile Başakşehir Living Lab’ e Verildi.

57f21932cc063-B23T8858resize
Haberler

“Altın Karınca” Birincilik Ödülü ile Başakşehir Living Lab’ e Verildi.

Marmara Belediyeler Birliği tarafından bu yıl 6’ncısı düzenlenen Altın Karınca Belediyecilik ödülleri Beşiktaş’ta gerçekleşen organizasyonla sahiplerini buldu.

Belediyelerin uyguladığı başarılı projelerin ve iyi uygulamaların ödüllendirildiği en prestijli yerel yönetim ödülleri kabul edilen  Altın Karınca Belediyecilik Ödülleri Beşiktaş Conrad Bosphorus Hotel’de düzenlenen organizasyonla sahiplerini buldu. Organizasyona Marmara Belediyeler Birliği Başkanı ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Marmara Belediyeler Birliği Genel Sekreteri M. Cemil Arslan ve birliğe üye belediye başkanları katıldı.

Ar-ge inovasyon alanında belediyemize ödül

Marmara Belediyeler Birliği’ne üye birçok belediyenin projeleriyle katıldığı yarışmada Başakşehir Belediyesi de ödüle layık görüldü. Ar-ge ve inovasyon çalışmalarıyla birçok ilçeye örnek olan Başakşehir Living Lab İnovasyon projesine Altın Karınca Ödülleri’nde 1.’lik ödülü takdim edildi.

8 farklı kategoride gerçekleştirilen  yarışmada, Afet Yönetimi, İmar Şehircilik ve Estetik, Kurumsal Yönetim ve Gelişim, Kültür ve Sanat, Toplum Düzeni ve Sosyal Hizmetler, Ulaşım ve Altyapı Hizmetleri, Yeşil Alan ve Çevre Yönetimi Hizmetleri, Ar-Ge ve İnovasyon alanlarında başarılı projeleri bulunan belediyeler ödüllendirildi. Yüzlerce seçkin projenin katıldığı yarışmada 88 ödül verildi.

Ülkemiz için yaşanılabilir şehirler oluşturmak

Tüm çabamız Türkiye’miz için yaşanabilir, sürdürülebilir, hem modern hem de tarihini unutmayan şehirler oluşturmak olduğunu söyleyen Marmara Belediyeler Birliği Başkanı ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “Bu tür projeler etkili bir şekilde tanıtılmalı ve teşvik edilmeli. Marmara Belediyeler Birliği’nin tüzüğünde belirlenmiş görevlerinden biri de üyeleri arasında bilgi ve deneyim paylaşımı sağlamak, bu amaçla örnek iyi uygulamaları desteklemek ve üyeleri arasında yaygınlaştırmaktır. İşte bu sorumluluk doğrultusunda bu yıl altıncısını düzenlediğimiz Altın Karınca Ödülleri ile örnek projeleri Afet yönetimi, İmar, şehircilik ve estetik, Kurumsal yönetim ve gelişim, Kültür ve sanat, Toplum düzeni ve sosyal hizmetler, ulaşım ve altyapı hizmetleri, Yeşil alan ve çevre yönetimi hizmetleri,  Ar-ge ve inovasyon kategorileri altında ödüllendiriyoruz. Çevre şehircilikten, şehircilik ise kültürden ayrı düşünülemez” dedi.

Yerel yönetimlerin sorumluluğu büyük

Sorunların çözüm noktasının şehirler olduğunu belirten İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ise, “Yerleşimin gelişmeleri açısından hepimize büyük sorumluluklar düşmektedir. Öngöremediğimiz bir takım gelişmelere maruz kalmaktayız. Başta Suriye’den gelen göçler gibi. Bütün planlarınızın, bütçe kararlarınızın altüst olduğu bir süreç yaşamaktayız. Onun için öngörüleri geniş tutmak ve geleceği iyi okumak zorundayız. Yerel yönetimler refleksleri çok güçlü olan yarı sivil toplum örgütleri ölçeğindedir. Halkın rahatlıkla ulaşabildiği hatta yerel yönetimin sorumluluk alanında olmasa bile bir devlet görevlisi olarak gördüğü için her türlü beklentinin yerelden olduğunu biliyoruz. Kapısına rahatlıkla gelebilen ve orada beklentilerinin karşılığını rahatlıkla alabilen bir toplum var karşımızda. Bu bakımda biz yerel yöneticiler olarak kentlerimizde yaşayan tüm bireylerin ihtiyaçlarını makul ölçüde, doğru şekilde, nitelikli bir yaşam kalitesini getirme sorumluluğumuz var. Her bir bireye eşit mesafede bu görevi yerine getirmeye çalışıyoruz. Farklılıkların zenginliğini yaşamaktayız“ diye konuştu.


Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir