Blog

Başakşehir Living Lab’da Yapay Zekâ Konuşuldu

184
Haberler

Başakşehir Living Lab’da Yapay Zekâ Konuşuldu

Başakşehir Belediyesi’nin Teknoloji ve İnovasyon Merkezi’nde düzenlediği seminerde, son yılların en büyük tartışma konularından bir olan yapay zekâ ele alındı. Seminerde konuşan İstinye Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri Bölüm Başkanı Dr. Şebnem Özdemir, yapay zekânın insanlık için tehdit oluşturduğuna inanmadığını, bilakis insanlık için oldukça önemli ve umut verici bir döneme girildiğini paylaştı.

Başakşehir Belediyesi Living Lab Teknoloji ve İnovasyon Merkezi’ndeki “Yapay Zekâya Giriş” semineri, Başakşehirlilerden büyük ilgi gördü. Üniversite öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği seminerde İstinye Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri Bölüm Başkanı Dr. Şebnem Özdemir, yapay zekâ teknolojisinin uygulama ve kullanım alanları hakkında bilgi verdi.

“Yapay zekâyı ihtiyaçlarımız besliyor” 

Yapay zekânın artılarını ve eksilerini anlatan Dr. Şebnem Özdemir, “Şu anda elimizdeki yapay zeka, yapay dar zeka ve veriye ihtiyaç duyuyor. Bu ihtiyacını sensörler aracılığıyla toplanan veya sosyal medya içerikleri gibi farklı pek çok kaynaktan karşılamak mümkün. Hatta veri depolayan ve belli bir amaca göre analiz eden şirketler, insanların zevk ve beğenileri ile piyasaya yön verebilme gücüne sahipler. Twitter, Facebook, Instagram gibi birçok sosyal medya platformu veri depolayarak, analiz ederek insanların ihtiyaçlarına göre pazar alanları açabilmekte, en yönlendirilemez sanılanları yönlendirebilmekte.” dedi.

“Yapay zekâ insanlık için tehlike değil”  

Dr. Özdemir, yapay zekânın insan geleceği için tehlikeli olduğu konusuna da açıklık getirdi. Yapay zekânın zirveye ulaşmadığına dikkat çeken Dr. Şebnem Özdemir, “İşimizi elimizden alacağına dair küresel kaygılar yersiz. İlk radyo yayının yapıldığı 1927 yılından sonra radyonun giderek yaygınlaşması ve önemli bir kültür haline dönüşmesi ile gazete tirajlarının düştüğünü çeşitli kayıtlardan görebilirsiniz. Bu durum gazete sektöründeki pek çok kişinin işsiz kalması ile sonuçlandığını düşünebilirsiniz. Evet çok dar bir pencereden bakıldığında böyle. Ancak radyo ile (yeni bir teknoloji ile) radyo ses sanatçılığı, haber spikerliği, reklam yazarlığı, radyo tamirciliği gibi farklı ve çok çeşitli  meslekler ortaya çıktı. Aynı durum şimdide geçerli. Yapay zekâ ile birlikte yeni iş türleri ortaya çıkacak.” diye konuştu.

“Tekrarlı işleri makineler yapacak”  

Yapay zekâ ile hayatımıza girecek kolaylıkları maddeler halinde sıralayan Dr. Özdemir, tekrarlı  işlerin makinelere devredileceğini ve sağlıktan eğitime kadar tüm temel hakların zamanla dünyadaki herkes tarafından erişilebilir hale geleceğine inandığını söyledi.

Fotoğrafların Tümü


 

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir