Blog

Başakşehir Living Lab’de “Giyilebilir Teknoloji” Eğitimi

121
Haberler

Başakşehir Living Lab’de “Giyilebilir Teknoloji” Eğitimi

Başakşehir Belediyesi Living Lab İnovasyon ve Teknoloji Merkezi’nde, akıllı telefonlardan sonraki en büyük teknolojik yenilik olarak kabul edilen “giyilebilir teknoloji” ürünlerine yönelik eğitim başladı.

Başakşehir Living Lab, bugünün ve yarının ihtiyaçlarına yönelik çalışmalar yapan teknoloji tutkunları ve girişimciler için düzenlediği eğitimlere bir yenisini daha ekledi.

Living Lab’de, akıllı saatlerden akıllı tırnak ojelerine, lenslerden vücut içi implantlarına kadar birçok alanda kendini göstermeye başlayan Giyilebilir Teknoloji konusunda eğitim verilmeye başlandı.

Giyilebilir ürün yapımının inceliklerini öğrenecekler 

Üniversite öğrencileri, akademisyenler, moda tasarımcıları ve mühendislere yönelik düzenlenen eğitimde, katılımcılar giyilebilir teknoloji örnekleri, Arduino ile sensör ve motor kodlama, kıyafet yapımında kullanılan malzemeler ile hareketli ve tepki veren giyilebilir ürün yapımının inceliklerini öğrenecek.

İnteraktif ve kinetik giyilebilir ürün tasarımı eğitimi ile katılımcıların, giyilebilir teknolojiler hakkında bilgi sahibi olması, kendi ihtiyaç ve istekleri doğrultusunda giyilebilir ürünler üretebilmeleri, temel elektronik ve kodlama bilgilerini geliştirmeleri, algoritmik düşünebilmeleri ve neden-sonuç odaklı mekanizmalar geliştirebilmeleri hedefleniyor.

“Sıra dışı tasarımlarla dikkat çekmeyi planlıyoruz”

Atölye yürütücüsü Mimar Batuhan Esirger, giyilebilir teknoloji eğitimiyle ilgili olarak, “Giyilebilir teknoloji atölyesinde amacımız öncelikle gündelik hayatımıza entegre olmuş teknolojileri katılımcılara anlatmak. Onları gelecekte nelerin beklediğiyle ilgili bir ana fikir vermek. Sonrasında ‘Bizler bu teknolojileri nasıl üretebiliriz, günlük hayatımızdaki hangi ihtiyaçlara ya da problemlere cevap verebiliriz?’ konularını çalışmak. Giyilebilir teknoloji günümüzde akıllı saatlerden tutun, akıllı tırnak ojelerine, lenslere ve hatta vücut içi implantlarına kadar birçok alanda kendini göstermeye başladı. Biz de bu atölye sonunda alışılmışın dışında, sıra dışı tasarımlarla giyilebilir teknoloji konusuna dikkat çekmeyi planlıyoruz” şeklinde konuştu.

3 oturum sürecek ‘Giyilebilir Teknoloji Eğitimi’ sonunda katılımcılara sertifika verilecek.


 

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir