Blog

Teknoloji Tasarım Yaz Kampı

278
Haberler

Teknoloji Tasarım Yaz Kampı

Online olarak verilen kamp sürecinde; bilimden teknolojiye, doğadan astronomiye proje tabanlı ve uygulamalı atölye çalışmaları ile çocuklar üretmenin tadını çıkardı. 7-10 yaş katılımcılara özel hazırlanmış dopdolu içeriklerle öğrenciler eğlenirken öğrendi. Bu yaz kampında çocuklar hem kendi yeteneklerini keşfetti hem de bilimin eğlenceli yönü ile tanıştılar.

  • Kamptaki  Mars Uzay Aracı Nasıl olmalı? Atölyesinde; Mars yüzeyini keşfetmek için başlatılan uzay aracı programları ve Mars yüzeyinde karşılaşılan problemler hakkında genel bilgiler verildi. Bu problemlere yönelik çözüm önerileri tartışıldı. Öğrenciler, basit materyaller ile kendi Mars Keşif Aracı prototiplerini tasarladılar.
  • Hayalimdeki Robot Atölyesinde; öğrenciler ile birlikte eğlenceli olarak Robotlar en çok kime benziyor? Robotlar nasıl hareket eder? sorularına cevap arandı. Katılımcılar evlerinde olmasını istedikleri bir robot hayal ederek kendi prototip tasarımlarını yaptılar. Ayrıca robotların çalışması için gerekli olan basit parçaları (motor, sensör, güç kaynağı vb.) öğrendiler. Sunum becerilerini de kullanarak kendi robotlarının özelliklerini de anlattılar.
  • Tohum Bombası Atölyesinde; doğamızın giderek çoraklaşması ve küresel ısınmanın artışına dikkat çekmek amacıyla kendi tohum bombalarımız üretildi. Tohumdan ağaca gerçekleşen serüveni yakından tanıyarak, geri dönüşümün önemi vurgulandı ve kendi ürettiğimiz tohum bombaları ile doğanın kalbi yeşillendirildi.
  • Takım Yıldızlarını Öğreniyorum Atölyesinde; öğrenciler, Takım Yıldızlarını yakından tanıyarak, büyüklükleri, renkleri, yaşam süreleri hakkında bilgi sahibi olurken eğlenirken öğrendiler. Takım yıldızlarından oluşan bir küp tasarladılar ve dileyenler bu küpü gece lambasına dönüştürdüler.
  • Kompost Yapımı Atölyesinde; kompost nedir? Hangi malzemelerden kompost yapılabilir? Basit kompost yapım teknikleri nelerdir? Kavramları öğretildi ve uygulamalı kompost çalışması gerçekleştirildi. Bu sayede katılımcılar evlerindeki atıkları doğru şekilde değerlendirerek geri dönüşüme katkı sağladılar.
  • Kod Bilekliği Atölyesinde; öğrenciler kodlamanın temeli olan 1-0 kavramını basitçe öğrendiler ve algoritma mantığına giriş yaptılar. Katılımcılar Binary (ikili) kod sistemini eğlenceli bir şekilde öğrenerek kendi bilekliklerini tasarladılar.
  • Köprü Mühendisliği Atölyesinde; katılımcılar becerilerini kullanarak eğlenceli STEM çalışması kendi köprülerini inşa ettiler. Evde bulunan geri dönüşüm malzemelerini kullanarak hem ekolojik hem de dayanıklı bir köprü çalışması yaptılar.

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir