Başakşehir Living Lab’ den Yeni Uygulama; LIVINGTAGRAM
Başakşehir Living Lab’ den Yeni Uygulama; LIVINGTAGRAM
Başakşehir Living Lab ziyaretleriniz Livingtagram ile kalıcı olacak.
Başakşehir Living Lab Merkezi’nde Livingtagram uygulaması başlatıldı. Başakşehir Living Lab çalışanlarından Sabri Cici ve Erhan Kaplan tarafından geliştirilen program ismini instagram uygulaması bağlantılı olarak çalışmasından alıyor.
Livingtagram, Başakşehir Living Lab bünyesindeki etkinlikler ve organizasyonlar da veya cihazın bulundukları ortamlarda çekilen fotoğrafların bastırılabileceği otonom çalışan bir sistem. Merkezi ziyaret eden ya da etkinliklere katılan vatandaşlar kişisel mobil cihazları veya tablet bilgisayarları ile çekip, etkinliğe özgü #hashtag ile Instagram ‘a yükledikleri fotoğrafları özel kiosk vasıtasıyla 15 saniye içerisinde listeden seçilen bir çerçeve eklenerek çıktı alabiliyorlar.
Projenin mimarlarından Sabri Cici, Livingtagram’ı geliştirme süreçlerini şu cümlelerle anlattı, “Livingtagram cihazımızın öncesinde Digital polish (akıllı cila makinası) isminde bir ürün geliştirdik. Bu ürünümüzde 42” dikey dokunmatik bir ekrana yaptığımız bir uygulama ile kişiye geçmiş olan, devam eden ve yapılacak olan etkinliklerimizi hakkında bilgiler sunduk. Kişi dokunmatik ekran ile istediği tarihteki bir etkinlik hakkında detaylı bilgiye ulaşmasını sağladık. Aynı zaman ekranda Livinglab’a ait fotoğraflarda yer almaktadır. Ayrıca kişi ekranda etkinliklerimizi incelerken alt tarafta bulunan bölümde ayakkabıları cila yapabilirler. Böylece kişiye ekranda tanıtım yaparken aynı zamanda başka bir hizmet ile onun bu tanıtımdan hoşnut olmasını sağlamış olduk. Akıllı cila makinasından sonra aynı düşünceden yola çıkarak kişilere bir tanıtım yaparken etkileşimli bir ortam oluşturarak onlara bir adım daha yaklaşmak ve hatırlanacak, akılda kalıcı bir reklam ürünü çıkarmak istedik. Livingtagram üretim sürecini donanım seçimi, tasarımı ve yazılım olarak sıralayabiliriz. Yaptığımız uygulamanın donanım seçimi ve tasarımını yaparken ekonomik olmasına, taşınabilir olmasına ve donanımlara kolay ulaşmayı planladık. Ürünün ön kapak kısmını kaldırdığımızda dokunmatik ekranlı bir bilgisayar ve termal fotoğraf yazıcısı görülecektir.”
Erhan Kaplan ise uygulamanın getirdiği yenilikleri ve hedeflerini şöyle açıkladı, “Livingtagram” uygulamasındaki bilgisayara yüklediğimiz ve bizim tarafımızdan geliştirilen bir yazılım sayesinde kontrol edilmektedir. Livingtagram yazılımımız 3 farklı uyarlamadan sonra şuan ki son halini aldı. Livingtagram v1.4 olarak yüklediğimiz uyarlamamızda kişi cep telefonu veya tableti ile çektiği bir fotoğrafı belirlemiş olduğumuz “hashtag” ile paylaştığında, bilgisayardaki yazılım bu fotoğrafı ekranda görüntüler. Kişi fotoğrafını seçtikten sonra açılan ekranda birbirinden farklı çerçeve seçimini yapabilir ve yazdır butonuna tıklayarak fotoğrafını yazıcıdan alabilir. Şuan da ürünümüz Başakşehir Livinglab binamızın yeni tanıtım ürünü olarak showroom katında sergilenmektedir. Hedefimiz ürünümüzün ek donanımlar ve yazılımda eklenecek özellikler ile işlevselliğini artırmak ve kişi ile daha fazla etkileşimde olmasını sağlamaktır. Yazılımda yapılan güncellemeler oldukça zaman alıyor. 2017 yılında ürünümüzde bulunan sensör ve kamera yardımı ile önünden geçen insanları algılaması, tanıması ve belki de konuşması şeklinde uyarlamalar planlarımız içerisindedir. Çalışmalarımız devam etmektedir.”